Constienta de... Craciun


Maine este Craciunul si toata lumea se felicita si trimite urari. Aparent, o sarbatoare frumoasa. Privita mai atent, din punctul constientei, se arata ca ceea ce este el de fapt - un puternic program adanc implementat in mentalul colectiv.

In primul rand, povestea Nativitatii este... o poveste. E incarcata de simbolism pagan, baza pe care biserica a cladit acest mit fiind vechile religii solare. Nu are mai nimic de a face cu viata lui Iisus, si chiar si mai putin cu lucrarea lui. Nu in ultimul rand, popularitatea Craciunului se datoreaza unei super gaselnitze de marketing de catre Coca-Cola care, speculand o mai veche traditie, l-a inventat pe Mosul Craciun modern, cel care aduce daruri tuturor copiilor pamantului. Asa se face ca, din dragoste si bine intentionati, parintii de astazi le implementeaza de buna voie propriilor copii acest program consumerist, conform caruia bunatatea si bucuria sunt strans legate de bunurile materiale. Daca nu va dati prea bine seama de acest aspect, priviti cu atentie isteria de Craciun: trafic infernal, goana nebuna dupa cadouri, gramezi de bani cheltuiti pe tone de lucruri inutile... In felul acesta, strategii marketingului s-au asigurat ca manipularea lor ajunge la tinta - la cei mai tineri membri ai societatii, desigur, totul ambalat intr-o frumoasa 'poleiala' de magie si sarbatoare.

A propos,v-ati pus intrebarea care sunt originile Craciunului? Urmatorul documentar va poate lamuri: http://vimeo.com/18150277

Pentru unii Craciunul inseamna traditie si timp petrecut cu familia, mai ales la romani. Masa de Craciun este sfanta... Toate acestea tradeaza un nivel de constiinta traditional, cu toate programele aferente: inghitirea necritica a povestilor bisericii, frici de lipsuri si saracie (pentru majoritatea romanilor Universul se rezuma la bucatarie si mancare; aici intra "traditia" taierii porcului, a sarmalelor, a cozonacilor care ne tot sunt urati sa-i avem pe masa...), mentalitate de tipul "familia noastra vs. restul lumii", pentru ca, nu-i asa, Craciunul se petrece in familie?... Cel constient are ocazia sa admire acum 'o bogatie' de... inconstienta, de programe separatiste si de dualitate.

Pana si cei care sunt oarecum treziti pica in 'capcana' programului Craciun. Sub pretextul trairii din inima se aluneca foarte usor in tiparele subconstientului care au doar aparenta de traire din inima. Se pierde din vedere ca Viata nu are momente speciale, si nu trebuie sa vina Craciunul sau alte sarbatori masonice ca sa ne dea voie sa ne accesam bucuria, generozitatea si abundenta din interior. Cel constient, care nu vrea sa mai cotizeze la programarile din mentalul colectiv, n-ar trebui sa se lase pacalit de ideea ca Craciunul reprezinta un moment special - nasterea Mantuitorului. Iata ce se zice de obicei: 
"Craciunul insemna pentru umanitate Nasterea Domnului Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu care venit pe pamant pentru a ne transmite Iubirea Sfanta a Lui Dumnezeu, pentru a ne deschide inimile sa primim si sa constientizam prezenta Tatalui, a Fiului si a Sfantului Duh in noi. Domnul Iisus este mai aproape de noi decat am fost lasati de multe ori sa credem, El este chiar in inima noastra. In aceste zile Sfinte sa ne deschidem inimile si sa lasam iubirea care lumineaza in noi sa se reverse in jurul nostru. Craciun fericit! Lumina si Iubire in suflete!"
Foarte frumos si oarecum adevarat! Singurele la care as obiecta:
1. ziua in care s-a nascut persoana Iisus e irelevanta; relevanta e doar lucrarea sa (accesarea nivelului christic, cel al unirii cu Tatal), nivelul sau de constiinta care a schimbat vibratia pe planeta. Inconstienta ne face sa apreciem persoana, umanul cu atribute nesimnificative... in loc de 'lucrarea' pesoanei, nivelul ei de alchimizare, trecerea ei de la uman la divin. Iisus nu vroia sa-l transformam in icoana si sa cantam colinde despre el... Iisus vroia sa-l urmam si sa ne realizam potentialul de Dzeu aflat in materie.
2. Iisus, ca frecventa, nu este mai aproape de noi de Craciun decat in alta zi. Frecventa christica este mereu in noi, disponibila spre a fi accesata in fiecare moment.
3. Iisus nu este mai special decat fiecare dintre noi. Fiecare om nascut pe pamant este "Fiul lui Dzeu", Constiinta coborata in materie. Cea mai perversa miscare a bisericii a fost sa induca maselor ideea ca Dzeu este in exterior si ca Iisus a avut un statut special. Plasandu-l pe Dzeu in exterior, autoritatile s-au asigurat ca nimeni nu-l va gasi, si astfel "turma lui Iisus" a putut fi usor manipulata in directia dorita. Facandu-l pe Iisus special, desi el nu a sustinut nicaieri acest lucru, s-au asigurat ca nimeni nu-l va urma, iar oamenii vor fi coplesiti de statutul lui aparte. Ceea ce s-a si intamplat: Iisus a devenit imagine goala, nu spirit / experienta vie. Aceasta este complet impotriva a ceea ce Iisus a spus si a intentionat. Asadar, in loc sa ne emotionam cu colinde puerile, mai bine ne-am accesa puterea si maiestria sa devenim ceea ce Iisus ne-a indemnat, zicandu-ne "Ca acestea, si mai mari decat acestea, puteti face".
4. "In aceste zile Sfinte"... zice inconstienta. Constienta ar zice: toate zilele sunt sfinte, Viata cu fiecare moment este sfanta... si fiecare moment de Acum e numai bun sa ne deschidem inimile si sa traim de la nivelul divinului din noi.
Cineva pe Facebook a postat acest citat din Osho despre Iisus, cu care am rezonat. Il preiau si eu aici, chiar daca netradus. Cine este acordat, va recunoaste adevarul in el insusi:
"Niravo asked just the other day, "IS JESUS CHRIST COMING BACK SOON TO EARTH, AS HE HAD PROMISED?"

SUCH NONSENSE QUESTIONS GO ON IN PEOPLE'S MINDS -- and not only in the minds of ordinary, common people; but the so-called religious, theological, philosophical intelligentsia too keeps itself involved in such absurdities.

CHRIST IS NOT A PERSON, IT IS AN EXPERIENCE. Jesus had it, you can have it. Christ is synonymous with Buddha. What we call in the East the Buddha, the awakened, the West has called the Christ, the crowned one.

JESUS CHRIST CANNOT COME BACK, but you can become Christ any moment.

CHRIST IS ALREADY HIDDEN IN YOU AS A SEED; you are all bodhisattvas, Buddhas in essence, in seed. Just a little effort, a little understanding and you can bloom, and your fragrance can be released.

JESUS BLOOMED, BUDDHA BLOOMED, SO CAN YOU.

WHY WAIT FOR JESUS CHRIST'S COMING? That is avoiding the fundamental quest. Why not become one? What is the point of waiting for someone else to come and deliver you? And how can anybody else deliver you?

THE DELIVERANCE THAT WILL COME FROM SOMEBODY ELSE WILL NOT BE MUCH OF A DELIVERANCE. Freedom has to be earned, it cannot be given; if it is given, it can be taken away. If it is given, it is not yours -- it is not your growth. And anything that is given to you remains only an accumulation on the outside. It never becomes part of your interiority.

Hence Buddha says:

KNOW THIS.
SEEK WISDOM, AND PURITY.
QUICKLY CLEAR THE WAY.

Don't waste time in unnecessary things.

Niravo, are you cuckoo or something? WHY WAIT FOR JESUS CHRIST? What wrong has he done to you? Enough is enough. The poor man came once, and you crucified him; now are you hankering to crucify him again or what?...

Why are you waiting for Jesus Christ? HE IS ALREADY HERE -- HE HAS ALWAYS BEEN HERE IN THE AWAKENED ONES.

And the world has never missed the awakened ones. Yes, few and far between they have been, but it is because of them the earth still has significance. IT IS BECAUSE OF THEM THE EARTH IS NOT YET DEAD. It is because of those few flowers that the earth has still the perfume of the beyond, that the earth has salt. Otherwise the crowds are dead. If you look at the crowds the earth is a big cemetery.

ONLY THESE FEW PEOPLE -- a Zarathustra, a Jesus, a Lao Tzu, a Buddha, a Kabir, a Nanak... these people who can be counted on the fingers KEEP THE FLAME BURNING. But you can become the flame any moment, your heart is ready to burst into flame.

BUT RATHER THAN LOOKING INWARDS, YOU GO ON LOOKING OUTWARDS, WAITING FOR JESUS CHRIST. Rather than searching inwards, you go on searching in the scriptures, in mere words. Rather than transforming the state in which you are, you go on hoping that some miracle will happen and everything will be good.

THESE HOPES ARE NOT GOING TO HELP YOU; these hopes are deceptive, dangerous, suicidal."

OSHO

The Dhammapada: The Way of the Buddha
Vol 8, Ch #3: Freedom has to be earned
23 December am in Buddha
Acestea fiind spuse, va invit la constientizare si atentie. Oricat de mare ar fi atractia Craciunului (pentru ca marile programe din mentalul colectiv sunt puternic energizate de toate constientele...inconstiente), va rog sa aveti privirea limpede si sa nu cedati emotionalului. Da, e timpul sa ne deschidem inimile, dar nu pentru ca este Craciun sau Paste sau cine stie ce alt moment special inventat de cei care conduc lumea, ci pentru ca aceasta este natura noastra adevarata!
Am trait destul de la nivel uman, e momentul sa traim de la nivel divin! Asa cum spune si David Icke, noi suntem generatia care va iubi lumea si o va transforma in paradisul care a fost destinat sa fie!