Configuratia astrologica a perioadei


Vara aceasta am fost supusi unor valuri energetice intense pe care le primim cu precadere prin steaua sistemului nostru solar. Caldurile din ultimele saptamani au pus si mai multa multa presiune pe noi, mai ales pe aspectul nostru fizic - corpul.

Ca si cand n-ar fi suficient (desi cumva logic pentru acest an asupra caruia s-au facut multe proiectii si de la care, mai mult sau mai putin constient, avem asteptarea unor schimbari vizibile la nivel planetar) o configuratie astrologica vine sa accentueze tensiunea si disconfortul.


Luna Noua in Rac pe 19 Iulie

Observand mediul energetic al acestor zile constat ca avem tendinta sa ne manifestam puternic emotional (Luna noua in Rac alaturi de Soare), mai ales ca reactie la o senzatie cum ca cei din jurul nostru ne limiteaza sau nu ne inteleg manifestarea (cuadratura cu Saturn in Balanta). Motiv pt care diplomatia e lasata la o parte si se pune multa energie (Marte in Balanta) in manifestarea (asertiva, chiar agresiva) si exprimarea propriei individualitati (opozitie cu Uranus in Berbec). Multe relatii intime sau de prietenie se pot rupe usor acum, datorita rabufnirilor emotionale ca urmare a perceptiilor disproportionate si exagerate cu privire la relatii (Luna in Rac da trendinta catre victimizare si accentueaza ranile de respingere & abandon, precum si a pretentiilor pe care le avem ca ceilalti sa ne protejeze). Cuadratura lui Marte in Balanta cu Pluton din Capricorn adauga si mai multa tensiune pe relatii, accentuand lupta pt putere si dominare.

Mercur retrograd in Leu contribuie la neintelegeri si disensiune prin atitudini orgolioase si dramatice.

O configuratie astrala al carei aspect pozitiv este aducerea la lumina a unor emotii & judecati reprimate, accentuarea nevoii de libertate si autenticitate si eliminarea unor institutii perimate. In aspect negativ aduce schimbari impulsive ca urmare a unei emotionalitati ridicate (irationalitate) si disponibilitate redusa fata de colaboarea cu altii (o intarire a Ego-ului). Cu alte cuvinte, e o oportunitate pt curatari energice si hotarate in raporturile intre indivizi si dintre individ si societate, cu riscul de a arunca la gunoi si proiectele sau relatiile constructive care exista deja.

Recomand discernamant in decizii si toleranta, macar pana se mai risipeste tensiunea emotionala (4-5 zile, pana iese Luna din aspectul cu Saturn si Soarele paraseste zodia Racului). Atentie si la discutiile aprinse dar sterile (Marte in Balanta in trigon cu Jupiter in Gemeni).

Centrarea in inima (pe cat posibil) ar ajuta la moderarea conflictelor si ar putea salva acele parteneriate care merita pastrate (Balanta = parteneriatele sunt f 'atacate' in aceasta perioada). Neptun si Chiron in Pesti (in sextil cu Pluton in Capricorn si in cuadratura cu Jupiter in Gemeni) ne arata ca o posibila dezamorsare / rezolvare a conflictelor vine ca urmare a unei intelegeri superioare, a acceptarii detasate a situatiei de facto si a predarii in fata vointei divine (Neptun in Pesti sporeste insa si pericolul iluzionarii, minciunii si exagerarii).

Cei care au invatat sa stapaneasca 'apele emotionalului' vor fi cei care vor trece mai usor peste aceasta perioada, desi nici ei nu vor fi scuti de anumite atitudini excesive si pozitii radicale.

Un mic pont: pt a nu detona in relatii energia lui Marte cel tensionat din Balanta, se pot gasi debusee in plan fizic: curatenie in casa, curatenie la nivel interior (renuntarea la atitudini care nu ne mai servesc fara insa a fi imputate altora), exercitii fizice etc. Chiar si rupturile de relatii pt fi facute cu iubire daca se activeaza maturitatea si responsabilitatea lui Saturn.



La nivel social se inmultesc manifestarile de nemultumire, putand lua chiar forme agresive. Imaturitatea si actiunile egoiste ale celor in pozitii de putere vor fi mai vizibile in aceasta perioada, iar situatia din peisajul politic romanesc o reflecta cu prisosinta. Se va vedea clar acum lipsa de interes a celor care guverneaza pentru binele comun sau pentru solutii cu castig social, general (nu ca nu ar fi fost clar si pana acum, dar e posibil sa apara mai multe dezvaluiri, mai mult ca urmare a unor razbunari, polite platite, conflicte interne care se dau pe fata). Se accentueaza ambitiile personale, strategiile de manipulare emotionala a publicului, partizanatele si parteneriatele de conjunctura etc... totul facand si mai clara impresia de haos, infantilism, teatralitate, lipsa de continuturi, coerenta si asumare. Solutiile diplomatice si responsabile vor fi rar vazute acum, in schimb atitudinile radicale si excesive vor fi la ordinea zilei. Dreptatea si echilibrul vor fi doar un pretext pentru actiuni irationale si manipulative. Cursul evenimentelor poate lua intorsaturi neasteptate datorita lui Uranus.


Comunicarea va fi dificila, cu distorsiuni si intarzieri datorita lui Mercur retrograd. Proiectele si planurile incepute sub aceste auspicii vor suferi amanari, schimbari si dificultati in concretizare. Sunt posibile si anumite probleme ce afecteaza sistemele de telecomunicatii si sistemele electronice, la nivel individual si colectiv. Peisajul media va reflecta instabilitatea mental-emotionala generala si tendinta catre dramatism.

Nu insist mai mult pe social, pt ca nu mi se pare relevant, el fiind doar o expresie colectiva a ceea ce se petrece la nivel interior individual. Emotionalul ranit (mai bine spus, care se crede ranit) va fi sursa subconstienta a majoritatii actiunilor din aceste zile, cu mentiunea ca modalitatile de manifestare vor fi verbalizate, chiar excesiv (datorita lui Venus si lui Jupiter in Gemeni), cu multa forta. Certurile / discutiile aprinse, pozitiile intransigente si lipsa de intelegere fata de alte puncte de vedere decat cele proprii vor condimenta aceste zile. Foarte posibil sa avem deseori impresia ca asistam la dialoguri ale surzilor, fara niciun castig real din comunicare (decat acela ar defularii energiei emotionale).

Senzatia mea e ca ar trebui sa ne dam un pas inapoi si sa asteptam ca lucrurile sa se limpezeasca si sa se aseze in exterior inainte sa tragem vreo concluzie. Perioada poate fi  folosita propice pt munca de re-evaluare si purificare interiora: eliminarea programelor (ranilor) vechi si sadirea unor noi intentii, pe care energia Lunii Noi le va hrani in perioada urmatoare.

Atentia tinuta pe spatiul interior si evitarea proiectiilor asupra altora vor ajuta la folosirea cu maximum de beneficii a acestei conjuncturi si a cresterilor de vibratie ale momentului. Atentie sporita si la corpul fizic care va avea de suportat toata presiunea cumulata de pe toate nivelele.

Namaste tuturor!